Month

marts 2012
27
mar

Viral top 5 – Marts 2012

Så er goviral igen klar med en ny liste over de bedste virale film. Som altid er listen udarbejdet ud fra kriterierne kreativitet, antal visninger, social shares, historie og nytænkning. Se hvad listen byder på herunder.
Læs Mere
20
mar

Betaling med mobilen

Du har måske betalt en togbillet eller to med mobilen allerede – det er nemt, og pengene bliver enten trukket via dit mobil-abonnement eller direkte fra din konto. 2012 kan blive det store gennembrudsår for mobile betalinger, men der er tilsyneladende allerede rift om, hvem der skal tilbyde servicen.
Læs Mere
19
mar

SoLoMo – Social, Location & Mobile

Et af de helt store temaer ved årets SXSW konference var samspillet mellem sociale medier, lokationsbaserede tjenester og mobilen. Og selv om vi har talt om denne type tjenester længe allerede, var der dog et par emner, der blev ved med at gå igen.
Læs Mere
13
mar

Nyhedsbrevs-trends i 2012

I februar deltog jeg for 3. gang på Marketing Sherpa’s store nyhedsbrevs- og e-mailkonference i Las Vegas. Her samledes mere end 700 salgs– og marketingfolk med det fælles mål at blive præsenteret for de nyeste tendenser og stærke cases inden for det professionelle arbejde med nyhedsbreve og e-mail marketing på både B2B og B2C markedet. Jeg vil gerne dele et...
Læs Mere
12
mar

Nyt fra Google – Schemer

Vi er på SXSW konferencen i Austin, Texas hvor bl.a. Google har lavet deres egen mini-landsby. Her præsenterede de deres nye produkt Schemer – En ny tjeneste som lader brugerne oprette såkaldte “schemes”, som er ting man kan lave, alene eller sammen.
Læs Mere
09
mar

Regler for FB coverbillede

Dit cover- og profilbillede udgør din visuelle identitet på Facebook. Det er derfor vigtigt, at du er bekendt med Facebooks regler om billedindhold samt de nye billedestørrelser. Få styr på begge dele med det samme, så du kan få optimalt udbytte af virksomhedens Timeline.
Læs Mere
07
mar

Kundeservice på sociale medier

En god kundeservice på de sociale medier kan opbygge og pleje kundekredsen med loyalitet og engagerede kunder som belønning. Her er ti gode tips til, hvordan du gør bedst brug af de sociale medier som kanal for din kundeservice.
Læs Mere

Nyhedsbrev

Få berigende artikler om digitalt salg og marketing.

Tilmeld